Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Mayıs 09, 2016

Vücut Geliştirme Tanımı







Vücut Geliştirme Tanımı

Vücut geliştirme, ağırlıkları kaldırma ve kalori alımlarını en aza indirerek spor teknikleri yöntemiyle yakılmasını sağlamaktır. Vücut geliştiriciler ve bu aktiviteleri amatör olarak sağlayan kişiler disiplinli ve duyarlı olarak bu işleri sağlamaktadırlar. Vücut geliştirme sporlarını rahat bir şekilde yapmak isteyen kişiler hareketli müziklerle dans ederek daha hızlı bir şekilde fitness yüklemelerini yaparlar. Besin takviyeleri vücut geliştirmeyi olumda etkilerken aşırı dozda kullanımlar ve ayarlamaların yanlış yapılması sonucu ileri dönemlerde sağlık sorunları yaşayan fitness vücut geliştiriciler sporu bırakmak zorunda kalabilmektedir. Besin takviyeleri vücut yüzeyinde bulunan karbonhidrat, yağ ve protein miktarlarına göre ayarlanmalar yapılabilir.








Vücut geliştirmenin pskolji üzerindeki faydaları

Ünlü vücut geliştiricileri katıldıkları programlarda ya da özel spor salonlarında listeler hazırlayarak fitness sporuna başlayacak kişilere en uygun vücut geliştirme tekniklerini uygularlar. Vücut geliştirme tanımında yeteri kadar bulunan spor egzersiz hareketlerinin yapılması dışında kişinin özel hayatına dikkat etmesi ve alkol ve sigara bağımlısı ise kesinlikle bırakması gerekmektedir. Vücut geliştirme sporunu yapan kişilerin toplum içerisinde daha huzurlu ve sakin insan olarak yaşadıklarını bilmekteyiz. İnsanlara yaklaşım tarzlarında daha stressiz ve sakin konuşmaları sayesinde spor yapmanın yararlarını ve meyvelerini toplamaktadırlar. Spor yapan insanlarda stressiz yaşam, motive olmuş bir yapısı, kendine özgüveni yüksek insanların hepsi spor yapması kişinin gelişiminde çok büyük rol oynamaktadır.

Son zamanlarda belediyelerin park sahalarında yaptırdığı spor tesislerinde toplumun spora yatkınlığını arttırmak hedefletmektedir. Özel spor salonların da uygulanan programlarda eğitimcilerin desteğiyle uygun eğitimler verilmektedir. Spor ve vücut geliştirme basite indirilecek bir durum değildir. Bu türde yanlış yapılacak bir uygulama ve hatalar sporla uğraşan kimsenin sakat kalmasına yada ölümle sonuçlanabilecek durumlara neden olur. Fitness programlarında verilecek diyet programlarına düzenli uyan ve disiplin içerisinde uygulayan bütün vücut geliştirenler bu oluşumdan rahatlıkla başarıyı elde edebilir. Ülkemizde bu vücut geliştirme teknikleri artık daha yaygın ve dünyada ki bütün uygulanan sistemlerle ortak ve ülkemiz insanına uygun şekillerde hazırlanan programlar uygulanmaktadır. Spor salonlarında bulunan malzemelerin kaç tekrarlı olacağı ve hangi ağırlıktan ne kadar kullanılacağına ilişkin bilgiler kişinin yapısına göre profesyonel ekipler tarafından düzenlenmektedir.

1 yorum:

  1. Vücut geliştirme sporunun olumlu etkileri sadece vücut üzerinde görülmez. Kişinin ruhsal durumunda da sporun olumlu etkileri vardır.

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com